НовиниОткрития

„Археолози срещу иманяри“ с подарък за 24 май и 1 юни

Скоро ще сме готови и с английския вариант на играта

От днес до края на месец май последната дузина игри „Археолози срещу иманяри“ ще се предлагат с подарък (шапка с наше лого) в електронния ни магазин https://nous-bg.com/. Пазарувайки оттам, вие не само ще зарадвате учениците в семейството си по случай Деня на българската просветата и култура или за 1 юни, но и ще ни подкрепите като медия с каузи. Най-важната от тях е битката с иманярството, в която се включваме чрез създаването на филми и образователни игри. Напомняме, че медийната платформа Archaeоlogia Bulgarica все още се прави на доброволни начала, а ние влагаме всеки спечелен от игрите лев за по-добра техника, без да разчитаме на фондации и евросубсидии.

Но пък радостното е, че Европа ни подкрепи по друг начин – „Археолози срещу иманяри“ влезе като извънредна точка от дневния ред на 20-ата среща на European Archaeological Council в Дъблин през февруари-март т.г. По предложение на унгарската археоложка Естер Кройтер представители на 30 европейски страни чуха по колко забавен начин сме се сетили да наблегнем на важните неща в опазването и популяризирането на културно-историческото наследство. Оттогава запитванията за „Археолози срещу иманяри“ на английски език станаха повече, те пристигат от цяла Европа, САЩ и Австралия. В отговор ние ускорихме превода на играта и през месец юни тя ще е налична в английския вариант на нашия сайт https://nous-bg.com/.

Длъжни сме обаче да предупредим всички, които ще търсят българската част от 10 пъти по-големия втори тираж на „Археолози срещу иманяри“ ( с подобрени правила в резултат от съветите на Клуб „Абордаж“), че ще трябва да почакат. Защото 90 % от тези 1000 екземпляра са направени по заявка и са изкупени предварително, тоест няма да са налични веднага за директна продажба при нас.

А за да няма разочаровани около празниците през май и юни ние решихме, че не само ще раздаваме шапки с всяка от останалите игри от първия тираж, но и ще добавим разпечатки с най-важните промени в правилата.

Please follow and like us: